vineri, 20 iunie 2014

Despagubiri pentru logodnici


Am vorbit aici despre despagubirile pe care le reglementeaza Noul cod civil si am dedicat o postare separata despagubirilor intre logodnici.

În Noul cod civil, „Logod­na este promisiunea re­ciprocă de a în­cheia căsătoria. În­cheierea logodnei nu este su­pu­să niciunei formalităţi şi poate fi dovedită cu orice mijloc de pro­bă”. Cu alte cuvinte, este vor­ba de orice concubinaj.

Asadar, nici în cazul logodnei par­tea vi­no­vată nu scapă de des­pă­gubiri. No­ul cod civil mentioneaza expres la articolul 269 că „Partea care rupe logodna în mod abuziv poate fi obligată la despă­gu­biri pentru cheltuielile făcute sau contractate în vederea căsători­ei, în măsura în care au fost po­trivite cu împreju­ră­rile, precum şi pentru orice alte preju­dicii cauzate”.

Nu merge nici să încercati să-l pro­vocati pe celălalt să rupă logod­na pentru a scăpa de despă­gubiri pentru că, la alin. 2, legea spune că „Par­tea care, în mod culpabil, l-a determinat pe ce­lălalt să rupă logodna poate fi obli­gată la despăgubiri”.

       


Cugetati la cele de mai sus si alegeti intelept!




Daca v-a placut aceasta postare, dati clic pe butonul "imi place". Sau "distribuie" ca sa afle si prietenii dvs aceste informatii. S-ar putea sa le fie de folos si sa va multumeasca. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...