luni, 7 iulie 2014

Ati primit o amenda. O platiti sau o contestati?


In momentul in care primiti o amenda, chiar si cand ati meritat-o, primul gand este s-o contestati. Sa-l dati in judecata pe cel care v-a aplicat-o. 
Dar apoi va spuneti ca va trebuie un avocat pe care trebuie sa-l platiti, trebuie sa va faceti timp sa va intalniti cu el, si apoi avocatul va costa cam cat amenda, uneori si mai mult, si dvs nu aveti timp si bani de asa ceva….. si mai bine platiti amenda… ca nu-i decat jumate’ daca o achitati in 48 de ore.


Totusi, daca nici nu vreti sa renuntati (pentru ca aveti dreptate), dar nici nu aveti bani de avocat va puteti descurca singur. Internetul va ajuta. Sigur, modul in care va va sustine cauza in fata instantei un avocat e diferita de sustinerea dvs, care, cel mai probabil nu aveti pregatire juridica. Dar, incercarea moarte n-are, nu-i asa?

Daca amenda pe care vreti sa o contestati este o amenda de circulatie aveti la indemana site-ul amenda.ro. Aici gasiti si modele de contestatie si diverse spete si legislatie si un forum.


Recomandarile mele atunci cand va faceti contestatia singuri sunt urmatoarele:
- aveti la dispozitie 15 zile sa contestati procesul-verbal de constatare a contraventiei (care se numara in functie de felul in care ai luat la cunostinta procesul-verbal);
- agentii de circulatie sunt mai bine instruiti in completarea procesului-verbal in ultima vreme si e mai greu sa gasiti o greseala care sa atraga nulitatea absoluta a procesului-verbal;
- sa cereti instantei in subsidiar inlocuirea amenzii cu avertismentul;
- daca sunteti vinovat nu mai contestati, asumati-va responsabilitatea.


In cazul in care amenda este aplicata de alta institutie decat Politia Rutiera (de exemplu, Politia Comunitara) ar trebui sa consultati un avocat, daca nu sa va reprezinte macar sa verifice legalitatea procesului-verbal pentru ca are ochiul antrenat si poate depista situatii pe care dvs, oricat ati studia forumurile, nu ati putea sa le gasiti.


      


Cugetati la cele de mai sus si alegeti intelept!



Daca v-a placut aceasta postare, dati clic pe butonul "imi place". Sau "distribuie" ca sa afle si prietenii dvs aceste informatii. S-ar putea sa le fie de folos si sa va multumeasca. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...