miercuri, 2 martie 2016

Recuperarea permisului de conducere in 3 pasi simpli


Poti sa recuperezi permisul de conducere retinut de Politie in 3 pasi simpli: 

1. Redactezi o plangere impotriva procesului verbal de contraventie, 
2. O depui la instanta si obtii un certificat de grefa,
3. Te prezinti la politie sa-ti ridici permisul de conducere.

Ok, acum sa o luam cu inceputul. Voi explica pe rand, cei 3 pasi pe care trebui sa ii urmezi daca Politia ti-a retinut permisul de conducere.

Pasul 1 – Redactarea plangerii impotriva procesului verbal de contraventie 

Pe scurt, plangerea impotriva procesului verbal de contraventie este documentul pe care il adresezi instantei de judecata, prin care arati de ce ai fost in mod incorect sanctionat si ce soliciti sa dispuna instanta.

In ce termen se face plangerea?  
Plagerea se redacteaza si se depune la instanta in termen de maxim 15 zile de la data la care ai primit procesul verbal de contraventie.

Unde se depune plangerea?  
Plangerea se depune la Judecatoria de pe raza localitatii unde ai savarsit contraventia. Daca iti este greu sa depui plangerea la aceasta Judecatorie, o poti depune la Judecatoria de la domiciliul tau, dar trebuie sa stii ca instanta o va trimite catre Judecatoria competenta.

Continutul plangerii. Prin plangere chemi in judecata Biroul de Politie mentionat in cuprisul procesului verbal de contraventie si arati ca nu ai incalcat nicio norma legala in materie rutiera. Explici cat poti tu de bine motivele pentru care politistul te-a oprit si te-a sanctionat pe nedrept. Desigur, daca ai nevoie, contacteaza-ma si voi explica eu pentru tine motivele pentru care nu trebuia sa fii sanctionat.

Pasul 2. Depunerea plangerii si obtinerea certificatului de grefa.

Depunerea plangerii. 
 Plangerea o semnezi si o depui in doua exemplare la Judecatoria de pe raza careia s-a savarsit contraventia, direct sau prin posta. Daca locuiesti in alt oras decat cel aferent locului savarsirii infractiunii, scrie-mi si voi depune eu plangerea pentru tine.

Obtinerea certificatului de grefa.  
Ce inseamna acest certificat? Certificatul de grefa este o adresa pe care o vei primi de la instanta si care atesta faptul ca ai contestat procesul verbal de contraventie.

Termenul in care obtii certificatul de grefa.
 In functie de fiecare instanta in parte, poti obtine certificatul de grefa in aceeasi zi sau in zilele urmatoare.

OK si acum ca ai certificatul de grefa in mana, ultimul pas este…

Pasul 3. Restituirea permisului de catre Politie

Asadar, cu certificatul de grefa in original mergi la Politia Rutiera de pe raza judetului in care ai domiciliul, completeaza o cerere si primesti permisul de conducere. 

Daca tot procesul de recuperare a permisului ti se pare complicat, contacteaza-ma NUMAI PRIN EMAIL av_prunianu@yahoo.com si ma voi ocupa eu de tot acest proces!
Valabil pentru cei care au savarsit contraventia in IASI, ROMAN, VASLUI, BARLAD, NEAMT, BACAU.

NU OFER INFORMATII LA TELEFON!

Like&Share daca ti s-a parut util acest articol si vrei sa il citerasca si prietenii tai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...