vineri, 14 septembrie 2012

Asa da? Sau asa nu?



Ma intreb de ce logoreea si limbajul violent sunt considerate calitati pe care trebuie sa le aibe o persoana ca sa poata deveni un "bun" avocat.
Mi s-a intamplat sa cunosc colegi/e care sustineau ca defectele lor sunt de fapt calitati in avocatura. A sti sa te certi nu te face un avocat bun, ci arata adevaratul caracter al persoanei. Este o mare diferenta intre a castiga o disputa legala folosind argumente pe baza textelor de lege si a te certa in fata instantei de judecata ca la ...piata. Din pacate, inca se intampla.
Ma intreb totusi, cu cine trebuie sa te certi ca sa vada lumea din sala ce avocat bun esti? Cu colega/ul? Cu judecatorii? Cu clientii? Eu cred ca puterea de convingere, cunostintele teoretice si abilitatea de a le folosi la momentul potrivit sunt mult mai de folos. Violenta de limbaj arata ......vulgar.
Logoreea lasa cam aceeasi impresie si nu sperie pe nimeni. Arata doar ca stii sa vorbesti mult si fara continut, ori asta nu te face un avocat bun, ci lasa impresia ca iti place sa te auzi vorbind. Din punctul meu de vedere acesta poate sa denote nesiguranta, o lipsa de incredere in sine si in abilitatile proprii, o cauitare de validare a propriei valori in ochii celorlalti, indiferent ca sunt clienti sau avocati.
Imi doresc sa am alaturi colegi despre care clientii sa vorbeasca cu placere, convinsi fiind ca au avut parte de cea mai competenta reprezentare. 

 Daca v-a placut aceasta postare, dati clic pe butonul "imi place". Sau "distribuie" ca sa afle si prietenii dvs aceste informatii. S-ar putea sa le fie de folos si sa va multumeasca. :)

4 comentarii:

  1. Buna ziua!
    Sunt debutanta in profesia de avocat si vreau sa va spun ca ceea ce ati scris aici este perfect adevarat.
    Foarte multe persoane mi-au spus ca nu am "calitatile" necesare sa fiu un bun avocat, pt ca avocatii sunt mincinosi, tupeisti, certareti, etc etc.
    Dar eu stiu ca a fii un adevarat avocat inseamna a avea temeinice cunostinte teoretice, gandire logica, persuasiune si nu in ultimul rand, diplomatie.
    Cu bine, Olteanu Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua ma numesc Ancuta si sunt casatorita cu akualul sot de 4ani si avem si un baietel de 4 ani jumate impreuna.dar de 2 ani suntem despartiti..el este plecat in strainatate suntem aman2 de akord sa divortam si copilul sa ramana la mn dar avand custodie comuna.Dar problema e k el nu poate veni momentan in tara dar eu vreau sa termine divortul kat mai repede,eu fiind insarcinata in luna a 3 a cu akualul meu partener.si vreau sa termine divortul pana la data nasterii este vreo problema dak el nu se prezinta deloc?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua!sunt casatorita de 3 ani,dar sunt separata de sotul meu de 2 ani.el fiind in Spania iar eu in Romania. Cum as putea sa divorțez din moment ce el nu este de acord(nu vrea sa vina in tara si nu vrea sa imputerniceasca pe nimeni), nu avem copii si nici bunuri comune. Cat ar dura acest proces daca bag prin instanta?
    Multumesc frumos, astept un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, puteti divorta chiar daca sotul nu este prezent la proces/nu este de acord cu divortul. Nu pot estima durata procesului, depinde de agenda instantei. Oricum, nu cred sa dureze mai mult de 6 luni.

      Av Petronela Prunianu

      Ștergere

Citeste si:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...