Divortul nu este o etapa din viata dvs peste care sa treceti usor. Implicatiile sunt vaste si se rasfrang asupra intregii dvs vieti, atat din punct de vedere material, cat si emotional. Deciziile nu sunt usor de luat, de aceea va punem la dispozitie informatii care sa va familiarizeze cu procedura prin care urmeaza sa treceti.
Daca sunteti convinsi ca divortul este singura solutie, venim in ajutorul dvs cu articole din care veti afla ce presupune aceasta procedura a divortului, ce aspecte trebuie discutate si stabilite, ce acte trebuie sa pregatiti, etc.
Actiunea de divort, pe langa oficializarea rupturii definitive a sotilor, poate sa stabileasca:
-pastrarea numelui dobandit de un sot prin casatorie sau, dimpotriva, revenirea sotului la numele anterior.
-stabilirea autoritatii parintesti.
-stabilirea domiciliului copiilor.
-incredintarea copiilor minori.
-stabilirea pensiei de intretinere.
-partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Actele necesare in actiunea de divort:
1. Certificatul de casatorie. Daca nu sunteti in posesia actului de casatorie sau daca sotul refuza sa vi-l predea, se poate obtine un duplicat.
2. Copii dupa actele de identitate ale sotilor.
3. Copii dupa certificatele de nastere ale copiilor (daca exista).
4. Adeverinte de venit pentru stabilirea pensiei de intretinere a minorilor.
5. Dovada achitarii taxei de timbru. Informatii complete despre taxele judiciare de timbru pe care trebuie sa le achitati la divort gasiti in acest articol Taxe judiciare de timbru
6. Alte dovezi.
7. Doar pentru romanii din strainatate: Procura speciala emisa de ambasada/consulatul Romaniei in strainatate. Aceasta procura o vor obtine doar cetatenii romani care au domiciliul sau rezidenta in strainatate si nu pot fi prezenti in fata instantei de judecata in timpul judecarii divortului.
Ce trebuie sa contina procura speciala:
- imputernicirea persoanei desemnate sa faca toate demersurile pentru dvs in timpul divortului. Cabinetul nostru de avocatura va poate reprezenta pe tot timpul procesului de divort.
- acordul sotilor cu privire la divort (daca e vorba de un divort prin acord) sau al unuia dintre soti (daca e un divort in contradictoriu)
- acordul sotului ca fostul sot sa pastreze numele dobandit prin casatorie sau sa revina la numele anterior.
- acordul cu privire la domiciliul si incredintarea minorilor spre crestere si educare(doar in cazul divortului cu minori).
Ramaneti aproape!
Vor urma si alte articole care vor completa tema de astazi, divortul.
Nu uitati: un om informat este un om puternic!
Daca v-a placut aceasta postare, dati clic pe butonul "imi place". Sau "distribuie" ca sa afle si prietenii dvs aceste informatii. S-ar putea sa le fie de folos si sa va multumeasca. :)
Seriozitate, profesionalism, corectitudine si bun simt. Asa descriu colaborarea cu doamna avocat Petronela Prunianu. M-a reprezentat in divort si am fost foarte multumita de colaborarea cu dansa. M-a anuntat intotdeauna in ce stare e procesul ca eu stau in italia, m-a sfatuit doar de bine, totul s-a terminat asa cum am vrut. O recomand din tot sufletul. Cu ajutorul doamnei avocat mi-am recapatat linistea si am scapat de sotul meu cu care am trait un cosmar 21 de ani. Multumesc doamna si va doresc mult succes.
RăspundețiȘtergereMarinela Birca (italia)